sreda, 3. avgust 2011

Dolgčas! Dolgčas? Ah kje pa....

Ja, tudi meni se zgodi, da mi postane kdaj dolgčas....pri vseh idejah in izvedbah. Torej, ko mi postane dolgčas, ta občutek obrnem v .... PEKARIJO! In vsi smo srečni z želodčki na čelu!



Kruhovi mafini s semeni. Najmanjše žemljice na svetu! No, kalčki pa tudi vedno rastejo nekje v najtemnejšem kotu kuhinje. Zajtrk kot se šika. Pri mafinih je najboljša stvar, da so narejeni takoj, spečeni pa tudi kmalu. V tem primeru priprava vzame malce več časa kot "običajnih 10 min", saj kvasovke za svojo žurko pač potrebujejo več časa. Zamesite testo, ko ta vzhaja pa lahko naredite vmesno rundo sladkih mafinov. Ja tistih "običajnih 10 min" mafinov.


Rabarbarini mafini brez sladkorja, za zajtrk sladokuscev. No, neuradno ime pa je: mafini iz tega kar je v hladilniku in na vrtu!! Ne bojte se, niso res brez sladkega okusa, saj je v njih agavin sirup. Torej, ko kvasovke žurajo in ravno umazali kuhinjo, res ni treba, da samo čakate na rudno no.2! In bog ne daj, vmes očistiti kuhinjo. Zmašejate maso za sladke bombice in izkoristite vmesni čas.

Dober tek, če se tega lotite!

Ni komentarjev:

Objavite komentar