sobota, 18. februar 2012

Menjamo, ustvarjamo......

Tokrat objava v duhu protipotrošništva in polnim omaram/smetnjakom. V februarju smo v Info točki (Zelena hiša) Triglavskega narodnega parka v Kobaridu izvedli Izmenjavo pustnih kostumov, mask in igrač ter Ustvarjalno popoldne v Zeleni hiši.

Pri izmenjavi smo ljudi povabili, da prinesejo pustne kostume, ki polnijo omare in so jih družinski člani prerasli, ter igrače, s katerimi se nihče ne igra več. Kaj je lepšega kot dobiti nekaj novega in ko se tega naveličaš spet zamenjaš? Ker je tovrstna izmenjava potekala prvič, smo bili z obiskom zadovoljni. Upam, da bo vsako leto več izmenjevalcev!


Organizirala sem tudi delavnico na temo ustvarjalnega recikliranja embalaže in tekstila. Energija vseh 15 udeleženk se je lepo zmešala v pozitivno ustvarjalno smejoče popoldne na katerem smo izdelovali predpražnike iz tekstila, podstavke iz plutovinastih čepov in tetrapaka, denarnice iz tetrapakov in še mnogo, mnogo stvari. Koristno (pozitivno) izkoriščen čas in zmanjšanje kupa odpadkov = odlična delavnica!

2 komentarja:

  1. Čestitam za akcijo. upam,da bo mnogim zgled.
    ustvarjalke pri mizi so pa fejst noter padle. lepo vas je videti v ustvarjalnem duhu <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Natali,
    hvala! Se trudimo delati v tej smeri, saj smo delavnico ponovili-velik odziv :)

    OdgovoriIzbriši