sreda, 16. november 2011

torek, 15. november 2011

Zelenjava kot se šika

Naj danes prilepim še enega in sicer, da imamo lahko solato tudi za okras. Seveda temu okrasu kasneje sledita olje in kis :) Na ta članek sem se spomnila, ko sem z eno fletno čečo Melito debatirala o vrtu v posodah. Ena izvedba je lahko tudi taka:


Okensko vrtnarjenje

Če živite v bloku in nimate možnosti vrtička, si ga ustvarite kar na svojem balkonu. Solato, peteršilj, baziliko in druge dišavnice posadite v odslužen porcelan, za resne pridelovalce pa pridejo v poštev tudi večja cvetlična korita. Tudi listi zelene solate v starih skodelicah so lahko okras na vašem balkonu ali okenskih policah skozi vso poletje. Za rast izberite sorte, ki jih lahko sejete skozi vso leto. Pridelava verjetno ne bo dosegala potreb, pa vendar kaj je lepšega kot zvečer pojesti skledo svoje solate, čeprav z okenskega police. Uspešno okensko vrtnarjenje!


Domače čajne vrečke

Lani sem napisala nekaj člankov za revijo Anja. Za vse ki jih še niste prebrali in zame da se mi spet vklopi fantazija :)


Pred kratkim sem v roke dobila prvo pomoč s pretečenim rokom in fantazija je se je vklopila. Kaj bi naredila, kako bi porabila čisto vsako stvar v paketu. In čajne vrečke so prva stvar, ki so mi prišle na misel. Doma imam vse čaje na "rinfuzo" in po pravici povedano, me včasih prej mine pitje čaja, kot napolnim cedilce. Torej, kako do čajne vrečeke iz prve pomoči? Gaze ali povoje narežemo na kvadrate približno na 10 cm, v sredino vsujemo čaj ter obšijemo tako, da vrečko zapremo vendar ne pretesno. Vrvico, ki so jo uporabili za šivanje, pustimo daljšo, da na koncu pritrdimo etiketo z imenom čaja. Tako dekorirane čajne vrečke so tudi lepo darilo, če jih spravimo v lično pobarvano vazo za vlaganje s pokrovkom, da se čaj ne razdiši.

Veselo na delo!

sreda, 9. november 2011

Dvakratno puhasto

Nedeljsko dopoldne, sonce in malo svežega zraku. Obvezno posušen kruh v žepu in misija je tu. Smo šli pogledat, če se tudi ovčke sončijo! In če jim diši kruh seveda.




Puhasto, puhasto.......

Balkončič

Že pred časom sem se sprehajala po Čedadu. To je kraj, ki te vedno preseneti s čim novim. Ne toliko, da kar naprej kaj gradijo, ampak da vedno odkriješ kaj novega. In nazadnje sem odkrila to:



Perfetken, ker je majhen in vseeno imaš lahko tam vse!