četrtek, 28. julij 2011

sreda, 27. julij 2011

Samo če "kompliciraš" dobiš kar hočeš

No ja, ni bilo čisto tako. Zgodba...Pri društvu Slovenski svet ustvarjalnosti http://www.ssu.si/ smo imeli dražbo za dobrodelne namene in tam se je pojavila svečka. Po sliki sodeč je MENI izgledala modra, na koncu je bila, no ne vem več ali bela ali bež. Niti ni pomembno. In ker me je ta svečka tako žulila, sem začela gnjavit AB Design http://www.abdesign.si/ , če mi naredi modre. Seveda je potrebno zakomplicirati, ker imam modro kuhinjo. In čas je tekel....po nekaj mesecih se mi oglasi AB, da mi je naredil modre svečke?! Jupi....že veste kje so pristale? Pri meni in dokaz!


Pa recite da niso najlepejše? Kako malo je treba, da dobiš kar želiš. Čisto malo gnavljenja ustavrjalcev in povem vam po svoji izkušnji, zadovoljna stranka je najboljša stranka!

ponedeljek, 25. julij 2011

Magnetki...tisti za na hladilnik ali mogoče radiator

Se vam je kdaj zazdelo, da so skoraj vsi ti magnetki zelo kičasti ali preveč komercialni. Ampak vseeno preveč uporabni, da jih ne bi imeli? Meni se že zdi tako in zato.......sem si naredila svoje. Nobene diplome iz šivanja ali doktorata uporabnih umetnosti ne potrebujete. To kar rabite je želja, čas in material. O ročnih spretnostih ne bomo diskutiral...kjer je volja je moč.


Blago, magnetki in debelejše blago ali skaj. Oblike? Kar vam pade na pamet. Res pa je, da sta kvadrat ali krog najlažja glede šivanja.



Zašijemo po robu debelejšega blaga. Paziti moramo, da sta obe vrsti blaga skupaj z zadnjima stranema. Lice mora biti ven. Če šivalnega stroja nimate ali ne obvaladate, bo zadeva enako uspešna s šivanjem na roke.









Odvečno blago odrežite, da vam ostaneta dva enaka lika zašita skupaj. Na stran, ki je ne želite imeti spredaj zalepite magnet. In magnetek je narejen. Saj ni potrebno posebej povdarjati, da je unikat?







Spreminanje dekoracij hitro kot menjava gat

Če je kdo mislil, da se mojim kreacijam uspe oviti v prah (ne da ga ne bi brisala), se je malček zmotil. Tako hitro kot jih menjam, se prah nima časa posesti na njih. Kaj se je spremenilo? Sveče v stekleni posodi so se umaknile svečam v pocinkani posodi.


Zadeva sedaj izgleda bolj robustno in bolj natlačeno. Vendar ni prepolno, saj se tri barve bež, rjava in kovinska med seboj odlično dopolnjujejo. Ni potrebno da dekoracijo 100% zamenjate, lahko uporabite drugo posodo, barvo ali število sveč in namesto mivke uporabite manjše kamne. In nekaj novega je na mizi.


četrtek, 21. julij 2011

Borba z vetrom in vrati!

Ponavadi se ne pustim kar tako premagati. Še posebej ne vetru, ko zračim. In nastali so palčki pomagalčki za vrata!


V njih je slab kilogram mivke in za volumen pirine luščine. Dodatno orodje je usnjen podplat, ki se ne pusti kar tako premikati po tleh!



Veter je premagan! Če pa temu "luftanju" sledi prehlad, sporočim......

Sveče, sveče, sveče ...

Ikea rulz! Tam lahko nabavite veliko materiala za dekoracijo doma. Posebno noto izdelka pa bo vseeno potrebno nabrati ali izdelati. Z pravo idejo in materialom imamo novo dekoracijo ena...dva...tri!


Stekleno ali keramično vazo napolnite s suho mivko. V sredino "potopite" sveče kak centimeter globoko. Okoli sveč potresite, kar ste nabrali v naravi. Kratke lesene palčke, storže, prodnike ali kot šalam narezane veje, kot lahko vidite na mojih fotografijah.



Lahko pa izpustite dekoracijo, če skleda ni dovolj široka. Za mini idejo vzemite velik kozarec za rdeče vino, dva prsta mivke in dišečo čajno svečko.

Fotografija vinskega aranžmaja pa drugič!

Začnimo s sladkim!

No, pa začnimo....s sladkim. Kaj je počela Uholina na nek dolgočasen popoldne? Kuhala sirup iz citronke in ananasovega žajblja. Fino!


Torej na delo. Nabrala sem tri pesti zelišč (citronka, meta, melisa, ananasov žajbelj ali druge), jih oprala pod mrzlo vodo in zarezala na trakce. Potrebujemo še sladkor (1,5 kg) in nekaj gramov citronke. Zelišča damo v 3 litre mrzle vode in zavremo. Voda z zelišči naj vreje kaki 2 minuti, nato poberemo zelišča ven in dodamo sladkor ter cironko, stopimo in prelijemo v steklenice. Steklenice morajo biti prej očiščene in sterilizirane v pečici pri 100°C, pokrovčke pa zavrite v vodi. Namesto gostih sokov ali drugih PREsladkih sokov, si zmešajte svoj sok z mrzlo vodo.

UŽIVAJTE!